A Travellerspoint blog

Automobilski zakon, član 007

Zašto Srbi misle da je "automobil" = "dozvola za ubistvo"?

U stvari, ovo nije predlog novog zakona, nego ukidanje postojećeg. Dakle, predlažem ukidanje zakona po kom je neko oslobođen bilo kakve krivice ili posledica svojih dela i, uopšte, obaveze poštovanja zakona ukoliko poseduje automobil ili se nalazi u istom. Eto, ne zahteva praktično nikakav trud. Ako ubiješ nekoga kolima, ne treba da te tapšu po ramenu kao sada, nego da bude kao da ubiješ nekoga i bez kola. Ako si povredio ili još i ubio neko dete, zdrav mozak ne vidi baš nikakvu razliku u činjenici da li to uradiš sedeći u kolima ili zamahujući sekirom.

Takođe, ako ostaviš auto gde mu mesto nije, kao što su trotoari, pešački prelazi, autobuske stanice, dvorišta zgrada i tome slično, to mora da bude tretirano kao i bilo koje drugo uzurpiranje državne ili privatne imovine, plus ometanje javnog reda i mira (paljenje kola pod prozorima), potom ugrožavanje bezbednosti, ali i poništavanje slobode kretanja, što je jedno od elementarnih ljudskih prava.

Kad god je neko uhvaćen u prekršaju (npr, snimljena fotografija), svi nadležni, od policije do ministra i poslanika, treba da ostanu bez jedne mesečne plate, uz obavezu 300 sati prekovremenog, društveno-korisnog rada. Recimo, na sprečavanju divljačkog ponašanja (većine) vlasnika automobila.

Mislim da je sve pokriveno. U tri kratka pasusa. Ako izbacim neka svoja objašnjenja, verovatno bi ušlo u dva.

Posted by srdjanIcanic 09:09 Archived in Serbia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint